MALUL SAYILMAYAN GAZİLER DERNEĞİ BAŞKANI MESUT KILIÇASLAN´DAN BASIN AÇIKLAMASI;

Malul Sayılmayan Gaziler Derneği Başkanı Mesut KILIÇASLAN´dan basın açıklaması;

1 Ekim 2020 milat olsun!

Bizler bölücü ve yıkıcı terör örgütlerine karşı gerek sınır içinde gerek sınır dışında hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan kurşunlara siper olan, yaralanan, uzvunu kaybeden, bağrında hain terör kurşunu ve şarapneli ile yaşayan kahraman vatan evlatlarıyız.

Yaralanma ve uzuv kaybı derecemiz Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 1953 yılında çıkarmış olduğu 1053 sayılı Nizamname'sinde belirtilen değerlerin altında olması sebebi ile malul-gazi sayılmıyoruz.

Bu durumda bulunan 20 bin kahraman vatan evladı bulunmakta ve bu yara 30 yıldan fazla bir süredir kanamaya devam etmektedir.

Yaralandığımızda bizleri üstünkörü bir şekilde muayene ettiler. Hastanelerde "Sizler bizlerin onurlu gazilerisiniz." dediler. Fakat hastanelerden çıktıktan sonra bir daha yüzümüze bakmadılar. Üstelik gazi olmadığımız için sonrasında yaralı hâlimizle bizleri görev yerlerimize tekrar gönderdiler. Hem yaralı olarak hem yaralılık piskolojisi ile bizler görevimizi yapmaya devam ettik. Sosyal Güvenlik Kurumu da (SGK) bizleri santim santim, milim milim ölçtü ve gazilik vermedi. Ancak bu sorunu çözmediler.

Bu sorunun çözülmesi için yıllardır çaba göstermekteyiz. Beş yıl önce Malul Sayılmayan Gaziler Derneği'ni kurduk ve gazilik onurumuzu alma mücadelemize derneğimiz çatısı altında devam etmekteyiz.

Çalmadığımız kurum ve kuruluş kapısı kalmadı. Çaldığımız her kapı da kibarca yüzümüze kapatıldı. Kurumlar arasında tenis topu gibi bir o yana bir bu yana atılıyoruz. Bizler sadaka değil hak ettiğimiz gazilik onurumuzu istiyoruz.

Bizler ülkemizin yedi bölgesinden vatanseverler olarak rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımızın altında toplanıp şerefli Türk ordusunun üniformasını giydik. Din, dil, ırk, A partili, B partili demedik. Şehitliği göze aldık fakat Rabbim bize gaziliği nasip etti. Onu da duyarsız yetkililer vermedi. Bizler hak ettiğimiz gazilik onurumuzu istiyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Mustafa ŞENTOP'a, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU'na Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ'ye ve İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral AKŞENER'e çağrıda bulunmak istiyorum:
Şehitlerimiz ve gazilerimiz hepimizin ortak paydasıdır. Bölücü ve yıkıcı terör örgütleri ile verilen mücadelede yaralanmış, tazminat almaya hak kazanmış 20 bin malul sayılmayan gazimizin gazilik onurlarının ve sosyal haklarının bir an önce verilmesini istiyoruz. Bu mesele tüm partilerimizin ve bütün Türk halkının meselesidir. Devletin bekası için ölen şehittir, yaralanan gazidir. Bizler de devletimizin ve yüce Türk halkının onurlu gazileriyiz. Bu kanayan yaranın bir an önce sarılarak malul sayılmayan gazilere gazilik onurunun verilmesini istiyoruz.

Yasama yılı başlangıcı olan 1 Ekim'de, TBMM'nin açılmasıyla birlikte, bizler için çalışma yapacaklarını söyleyen Sayın Devlet BAHÇELİ'nin ayrıca desteklerini bekliyoruz.

Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Mesut KILIÇASLAN
Malul Sayılmayan Gaziler Derneği Genel Başkanı