MALUL SAYILMAYAN YARALI TERÖR GAZİLERİ ARAŞTIRMASI

Malul Sayılmayan Yaralı Terör Gazileri Araştırması

İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Başcıllar´ın gerçekleştirdiği araştırmada, terörle mücadelede yaralanmış bin 408 kişiyle görüşüldü.

Araştırmaya göre yaklaşık her iki görevliden biri mermi (yüzde 47), yaklaşık her dört görevliden biri mayın/el yapımı patlayıcı (yüzde 23), her beş görevliden biri ise el bombası (yüzde 18) sonucu yaralandı.

Çalışmada ayrıca, yaklaşık her beş kişiden ikisinin (yüzde 43) halihazırda vücudunda şarapnel parçaları taşırken, yüzde 11'inin vücudunda mermi bulunduğu bilgisi yer aldı.

Yaralananların yüzde 42'si Kara Kuvvetleri Komutanlığı, yüzde 42'si Jandarma Genel Komutanlığı mensubuyken, yüzde 65'i ise zorunlu askerlik hizmeti sırasında yaralandı.

Araştırmada görüşülen kişilerden yüzde 42'si ayağından, her dört kişiden biri başından, her üç kişiden biri ise kolundan yara aldı.

Araştırmada ayrıca, her beş kişiden dördünün ise (yüzde 84) terör saldırısı sonucu yaralanmanın yol açtığı sağlık sorunlarının devam ettiğini bilgisi de yer aldı.